Igor Peternel: “To što je Škoro doživljavao od strane medija bilo je previše, umorio se”

Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Igor Peternel u srijedu je za N1 komentirao ostavku Miroslava Škore. Peternel kaže da DP prolazui kroz turbulentna razdoblja.

“Ovo je situacija koja se dogodila tijekom ljeta pa je medijima možda zanimljivija nego u nekim normalnim okolnostima. Miroslav Škoro jučer je podnio ostavku i to je to, sada stvari kreću dalje u skladu sa statutom stranke. Očekujemo u rujnu unutarstranačke izbore, a do onda će stranku voditi zamjenik”, rekao je.

Peternel je dodao da je Škoro dao ‘kompletnog sebe’ u tri izborna ciklusa. “Mediji ga nisu štedjeli, govorili su o njegovim porazima, u zadnjim izborima bila je uključivanja i njegova obitelj. Cijelo vrijeme ga se gledalo nekim drugim kriterijiam nego ostale kandidate i čovjek se umorio. Kod gospodina Škore je od strane medija bila isključivo kritika. To što je on doživljavao od strane medija, pogotovo uoči drugog kruga lokalnih izvora i pogotovo nekih medija, to je bilo stvarno previše”, poručio je.

Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, rekla je da bi ostavku trebao podnijeti i politički tajnik stranke Mario Radić. Peternel smatra da je reagirala emocionalno i dodaje da nema razloga da on poziva na bilo kakve ostavke. Na pitanje postoji li mogućnost da se Škoro predomisli, Peternel gaže da ćemo to “vidjeti sljedećih dana”.

“Ja to ne znam, ja sam se čuo s njim, on je rekao da je to odlučio i ja tu odluku poštujem. Međutim, sve je moguće”, poručio je.

Komentiraj