Patrik Macek

IGOR DRAGOVAN: SDP-u nije nikakav problem da se Zračna luka zove po Tuđmanu

Zašto SDP-u raste rejting, tko su potencijalni koalicijski partneri, zašto je Tuđman postao dio SDP-ove kampanje, i kada će biti raspisani izbori, neke su od tema o kojima je u Novom danu televizije N1 govorio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

′‘Osobno nisam nikad komentirao ankete, ali građani prepoznaju rezultate. Drugi kvartal smo u pozitivnim rastu i definitivno smo izašli iz recesije. Ovo su samo pokazatelji, moramo i dalje raditi’’, rekao je o posljednjim anketama koje pokazuju rast SDP-a i vladajuće koalicije. Također je pojsanio da mladih odlaze iz Hrvatske jer je to “posljedica otvorenog tržišta rada nakon što smo ušli u EU”.

“Nije to toliki broj, to su lažne brojke’’, zaključio je komentirajući odlaske.

Govoreći o optužnicama protiv članova stranke kaže kako se ništa nije “guralo pod tepih”, a o datumu izbora je rekao kako će “raditi do kraja mandata te će sve biti u ustavn im okvirima”.

′‘U ovom trenutku dogovaramo koalicijski nastup. I Laburisti se namjeravaju pridružiti. Svi koji su u centru i lijevo – mi smo otvoreni za suradnju. I Mirela Holy, Josipović i Živi zid su potencijalni kandidati za koaliciju’’, otkriva Dragovan.

Na pitanje o odluci da se Zračna luka Zagreb nazove imenom dr. Franje Tuđmana kaže: ’’Nama to nije problem i ako će to biti simboli koji će nas dijeliti, onda to nije dobro.”

“Mi ćemo završiti mandat najbolje što možemo. Rastu svi parametri u Hrvatskoj, a gospodarstvo je u fokusu. Pokazali smo da se odgovornim ponašanjem pomaže građanima, kao primjerice u zdravstvu. Rasteretili smo liste čekanja i to su ključne stvari. Nitko ne želi privatizirati zdravstvo – to su namjere HDZ-a’’.

“Ako netko ima demokraciju u stranci to je SDP. To je odluka statutarne komisije. Nemam neko mišljenje o tome. U vrijeme Račana nije ni bila u stranci’’, kaže o odbijenici Aleksandre Kolarić za povratak u stranku.

 

  • ′‘U ovom trenutku dogovaramo koalicijski nastup. I Laburisti se namjeravaju pridružiti. Svi koji su u centru i lijevo – mi smo otvoreni za suradnju. I Mirela Holy, Josipović i Živi zid su potencijalni kandidati za koaliciju’′

′‘Imamo određene konzultante, no oni ne mogu utjecati na gospodarski rast, povećanje izvoza i slično. Troškovi stranih konzulanata će biti jasno prikazani, ako zakasnimo platiti ćemo. Ne vidim razloga da novinari razgovaraju s konzultantima’’, odgovorio je na pitanje rade li strani stručnjaci u kampanji SDP-a.

Komentiraj