Bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Igor Crnadak u srijedu je komentirao intervju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kojeg je jučer dala na HRT-u. U tom je intervjuu Grabar Kitarović rekla kako se Republika Srpska mora ‘spustiti na zemlju’.

“Posebno je zabrinjavajuće što predsjednica Hrvatske šalje poruke u prijetećem tonu i na taj način potiče tenzije u regiji. U komunikaciji među susjedima i prijateljima nema mjesta porukama u kojima se netko “spušta na zemlju” i u kojima se nekome poručuje da je falsifikat”, rekao je Cenadak istaknuvši kako je Republika Srpska sastavni dio BiH, te da očekuju da se hrvatske institucije odnose prema BiH, RS-u i Federaciji BiH sa istim poštovanjem kao što imaju institucije BiH prema Hrvatskoj.

Crnadak je poručio da se podcjenjivanje RS-a od predsjednice Hrvatske, kao i nedavno od ministra unutarnjih poslova u Vladi Republike Hrvatske Vlahe Orepića, ne smije nastaviti, jer, kako je rekao, “sa onima koji vrijeđaju i prijete nemamo o čemu razgovarati”, prenosi Oslobođenje.

Komentiraj