Iglesiasov koncert u Zagrebu otkazan jer je organizator ukrao novac i pobjegao

Već je objavljeno da se koncert Enriquea Iglesiasa, predviđen za 1. prosinca u zagrebačkoj Areni, otkazuje. Sada na površinu izlaze stvarne informacije o razlozima otkazivanje ne samo zagrebačkog koncerta već i koncerata u Rigi i Minsku. Naime, koncerte je trebala organizirati bugarska agencija ArtBG, ali se sada saznaje da je promoter koji stoji iza agencije ArtBG ukrao novac od do sada prodanih karata i pobjegao. Navodno je ukrao milijun eura od dosadašnje prodaje karata.

Službeno objašnjenje glasilo je kako ArtBG, koncertni promoter, producent i organizator eventa ne može ispuniti ugovorne obveze koje se odnose na dvoranu i produkcijske uvjete u ova tri grada, što znači da je nemoguće organizirati show kakav Iglesiasovi obožavatelji zaslužuju.

Međutim, portal Pollstar otkrio je kako je ArtBG organizator još nekih koncerata kao što su onaj Bryana Adamsa i José Carrerasa u Grčkoj. Lokalni partner u Grčkoj potvrdio je da su dva (a ne jedan) organizatora iz agencije ArtBG uzeli sav novac od dosadašnje prodaje  i pobjegli.  Međutim, koncert Bryana Adamsa je ipak održan u ponedjeljak navečer, a očekuje se isto i za koncert Jose Carrerasa zakazan za 24. studenoga.

Latvijska policija već je počela istraživati slučaj u Rigi i dok istraga traje, kupci ulaznica neće moći dobiti povrat svog novca.

Komentiraj