Uprava Instituta IGH u posjetu Gruziji širi sferu poslovnih aktivnosti koje hrvatska kompanija nudi na tom perspektivnom tržištu.

Predsjednik uprave IGH, Ivan Paladina i član uprave Oliver Kumrić potpisali su među ostalim i ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem.

Memorandum potpisan između voditelja sveučilišta Archila Prangishvilija i Ivana Paladina predviđa suradnju na daljnjem razvoju akademskih programa, aktivnost IGH u radu savjetodavnog vijeća poslodavaca, studentske prakse gruzijskih studenata u lokalnoj podružnici IGH, ali i mjesečno stipendiranje pet najuspješnijih studenata master programa na tamošnjem Građevinskom fakultetu.

Osim potpisivanja ugovora o akademskoj suradnji, uprava IGH održala je sastanke u gruzijskom Ministarstvu regionalnog razvoja i infrastrukture, Ministarstvu zaštite okoliša i zaštite prirodnih resursa te tvrtkama Gruzijska amelioracija i Gruzijske željeznice; sve s ciljem pregleda načina na koje IGH može pomoći u novim projektima kao i implementaciji europskih standarda u Gruziji.

IGH trenutno surađuje s Ministarstvom cesta u Gruziji na projektu rekonstrukcije cestovne infrastukture, kao i na nekoliko projekata cestogradnje. Tako IGH radi na Lentekhi-Mestia tunelu, Sno-Shatili-Akhmeta obilaznici, Kutaisi-Abastumani dionci i izgradnji ceste Zemo Imereti-Racha.

IGH je s aktivnostima u Gruziji započeo krajem 2016. godine, a danas u podružnici u Tbilsiju zapošljava 68 stručnjaka, od kojih su 16 inženjeri iz Hrvatske dok su ostali lokalni, gruzijski zaposlenici.

Komentiraj