IFK Göteborg oborio rekord – prodali više od 52.000 virtualnih ulaznica

IFK Göteborg je oborio švedski rekord u broju prodanih ulaznica za jednu utakmicu. Uslijed prekida nogometnih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa klub je prije mjesec dana pokrenuo kampanju u kojoj su navijači mogli kupiti virtualnu ulaznicu za trening susret s Falkenburgom koji se jučer trebao odigrati pred praznim tribinama stadiona Ullevi koji inače ima kapacitet 18.416 mjesta.

Iako je susret naposljetku odlukom državnih vlasti otkazan te iako nisu mogli ni biti na stadionu navijači Göteborga su do jučer u 14 sati, kad je utakmica trebala započeti, kupili 52.445 ulaznica koje su se prodavale po cijeni od 25 švedskih kruna što je oko 17 hrvatskih kuna. Time su klubu u teškim financijskim trenucima omogućili prihod od oko 1,3 milijuna kruna, a iz uprave najavljuju da brojka prodanih ulaznica nije konačna obzirom da će mnoge bankarske transakcije biti vidljive tek nakon vikenda.

“Bijelo-plava obitelj je pokazala ogromnu snagu. Osjećam veliki ponos zbog onoga što smo zajednički uspjeli ostvariti. Ostvarili smo iznimno pozitivan osjećaj koji sa sobom nosimo u budućnost” – izjavio je predsjednik kluba Mats Engström.

Navijači su tako ne samo pomogli klubu nego su i srušili rekord kad je u pitanju broj prodanih ulaznica za jednu nogometnu utakmicu u Švedskoj. Dosadašnji je bio postavljen 3. lipnja 1959. godine na susretu između IFK Göteborga i Örgrytea kada se prodalo 51.194 ulaznice.

Osim kampanje za kupnju virtualnih ulaznica navijači su paralelno poticali na učlanjivanje u klub, a i ta akcija je urodila plodom. IFK Göteborg je tako u samo mjesec dana udvostručio broj članova. S početnih 4.000 na skoro 10.000 aktivnih pripadnika kluba. Nova sezona Allsvenskan lige je trebala započeti 4. travnja, ali je zbog poznatih razloga odgođena. Plan je da prve dvije lige, ukoliko to okolnosti dopuste, s natjecanjem započnu 14. lipnja i to s prisustvom gledatelja na stadionima.

Komentiraj