IFFHS Modriću još jedna nagrada, prekinuo dominaciju Messija

EPA/Ballesteros

Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) proglasila je u četvrtak kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića najboljim nogometašem za 2018. godinu.

Riječ je o izboru u kojem sudjeluju nogometni stručnjaci iz 90 zemalja sa svih kontinenata. Ovo je još jedno priznanje u nozu za Luku Modrića koj je ovog ljeta ‘Vatrene’ predvodio do svjetskog srebra u Rusiji. S Reaom je treći put zaredom osvojio Ligu prvaka.

Modrić je uvjerljivo osvojio nagradu ispred drugoplasiranog Lionela Messija, koji je slavio u posljednja tri izbora. Kapetan Hrvatske dobio je 272 boda, čak 128 više od Messija.

U prvih pet još su Eden Hazard, Kevin de Bruyne i Neymar. U izboru se našao i Ivan Rakitić, koji je s tri boda podijelio 11. mjesto s Iscom, Jorginhom i Kylianom Mbappeom.

Modroć je proglašen najboljim nogometašem Svjetskog prvenstva u Rusiji, a osvojio je i FIFA-inu nagradu ‘The Best’ za najboljeg igrača svijeta. U ponedjeljak se dodjeljuje i Zlatna lopta, a prema pisanju svjetskih medija, Modrić je favorit za njeno osvajanje.

Komentiraj