HINA /Zvonimir KUHTIĆ zk

IDS podupire prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva o Agrokoru

Istarski demokratski sabor (IDS) podupire prijedlog za osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru jer je, ističu, ta kompanija jedan od stupova hrvatskog gospodarstva i građani moraju znati zašto je Agrokor tu gdje je.

“Istražno saborsko povjerenstvo dobar je prijedlog i sigurno ćemo ga podržati. Agrokor je jedan od stupova hrvatskog gospodarstva i građani moraju znati zašto je Agrokor tu gdje je, a pogotovo moraju znati što će s njim biti. Drugo, Vladina komunikacija oko Agrokora, baš kao i komunikacija izvanredne uprave je toliko štura i netransparentna da je povjerenstvo, čini se, jedini način da građani dobiju prave informacije,” izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić za Hinu i dodao da su parlamentarna istražna povjerenstva uobičajena praksa u razvijenim demokracijama.

“Što se tiče gospodina Ivice Todorića, bojim se da njegove izjave više nemaju veliku težinu”, rekao je Miletić.

Osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor predložilo je 18 zastupnika SDP-a u travnju, nakon usvajanja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, poznatijeg kao “lex Agrokor”. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u subotu kako su teške optužbe koje je Ivica Todorić iznio na račun Vlade još jedna potvrda važnosti saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Na svome blogu u nedjelju je i Ivica Todorić, koji optužuje Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad koncernom, podržao osnivanje saborskog povjerenstva i pozvao čelnike parlamentarnih političkih stranaka na konsenzus o tome.

Komentiraj