Čokoladni muffini idealni su za baš sve prigode. Odlični su za doručak, kao međuobrok ili popodnevna poslastica.
Ove jednostavne i brze slastice možete raditi u bezbroj kombinacija, a mi vam donosimo čokoladnu verziju.
Dobar savjet pri pripremi muffina jest da tijesto ne miješate previše. Sastojke radije miješajte drvenom kuhačom, ne mikserom.
Sastojci za 1 lim za muffine (12 komada):
100 g čokolade za kuhanje
120 g maslaca
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 jaja
175 g masnijeg kiselog vrhnja
3 žlice konjaka ili vinjaka
1/4 žličice mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog kardamoma
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
3 žlice kakaa
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Čokoladu i maslac rastopite u posudi uronjenu u vruću vodu pa ostavite da se ohladi.
Potom ih izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom sve dok ne nastane kremasta masa.
Umiješajte jaja, kiselo vrhnje, konjak i začine.
U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol.
Dodajte kremu od čokolade i jaja pa sve dobro izmiješajte. Tijesto vam ne mora biti glatko.
Dvjema žlicama stavljajte tijesto u papirnate košarice. Ispunite oko dvije trećine.
Pecite muffine dvadesetak minuta, a poslužiti ih možete odmah.
Komentari