Ice Cube sastaje se s Joe Bidenom povodom njegove kampanje CWBA

Američka rep zvijezda ali i poznati glumac Ice Cube trebao bi se uskoro sastati s američkim predsjednikom Joeom Bidenom zbog njegovog pokreta odnosno kampanje CWBA – Contract With Black America kojega je osnovao kako bi potaknuo niz razgovora i akcija vezanih uz rasnu neravnopravnost u Americi danas.

Ice Cube je već dugo poznat kao glasni zagovornik rasne ravnopravnosti ali je izazvao brojne reakcije jer je omogućio republikancima da koriste njegov Contract With Black America tijekom predsjedničke kampanje Donalda Trumpa što ga je potaknulo da javno izrazi da nije pristaša i da ne podržava Trumpa. Naime, Trumpov predizborni tim implementirao je elemente CWBA u svoj Platinasti plan za ekonomsko osnaživanje Crne ekonomije – strategiju za pridobivanje crnih glasača uoči predsjedničkih izbora 2020. godine. Također je izazvao pomutnju nakon što je prethodno odbio poziv Kamale Harris za Zoom uoči predsjedničkih izbora, objasnivši da nije pristao na poziv poput Snoop Dogga i Killer Mikea iz grupe Run The Jewels jer je očekivao privatni poziv od Harris koji nikada nije primio.

Sada je rekao da će se sastati s Bidenom kako bi razgovarali o rasnoj nejednakosti. Govoreći u radijskom programu ‘Ryan Cameron Uncensored’, Cube je izjavio: „Jučer su se obratili. Vjerujem da će sastanak biti negdje ovog mjeseca. Ne znam točno kada. Na raspolaganju sam. Znam da ova nova uprava zaista pomaže svim manjinama ali vjerujem da su Crnci u ovoj zemlji u jedinstvenom položaju. Mislim da mora postojati neki specijalni program. Ja se bavim reparacijama. Čini se da je ovo loša riječ za ovu administraciju, ali to moramo promijeniti i dodati malo poštenja ovom sustavu.” Cube je nastavio: “Na kraju krajeva svejedno je jesu li u Bijeloj kući demokrati ili republikanac jer još uvijek ne gledaju na naš program na pravi način. Još ih moramo natjerati da priznaju i poprave situaciju. Upravo sada jer oni su u stanju to priznati ali nitko ne želi učiniti sve što je potrebno da se situacija popravi. Dakle, to je nešto što trebamo dobiti od ovih političara. Zato to trebamo raspraviti jer oni imaju moć.“

Reper je pokrenuo CWBA (Contract With Black America) kampanju prošlog srpnja kako bi se bavio rasizmom u SAD-u i ponudio razna rješenja za taj gorući problem. Konkretno se bavi s 13 područja koja trebaju poboljšanja u SAD-u, uključujući kreditiranje banaka, zatvorsku reformu, reformu policije i uklanjanje svakog konfederalnog spomenika.

Komentiraj