Ian McKellen žali što nije prepoznao probleme oko identiteta Ellen Page

Glumica Ellen Page prvo je 2014. godine objavila da je homoseksualka da bi 1. prosinca prošle godine objavila kako je transrodna osoba koja se sada zove Elliot Page. Osim što je bila nominirana za nagradu Oscar 2007. godine zbog uloge u filmu „Juno“, godinu dana ranije postala je dio „X-Men“ ekipe i to u filmu „X-Men: Posljednja fronta“ gdje je glumila mutanticu Kitty Pryde. Na snimanju filma upoznala je Iana McKellena kojem je tada po treći puta glumio Magneta u „X-Men“ franšizi. McKellen (80) je prije 32 godine objavio da je  homoseksualac a sada je u intervjuu za magazin Altitude podržao Ellen Page koja je sada Elliot Page.

„Sve je bolje kada izađeš iz ormara jer tada dobiješ na samopouzdanju“, izjavio je McKellen referirajući se da dane kada je on objavio sličnu vijest. „Sve postaje bolje u kontekstu odnosa s ljudima, raznim prijateljima, obitelji. U mom slučaju, a mislim u svakom slučaju, tvoja gluma se mijenja i postaje bolja“. Međutim, McKellen sada žali što na snimanju filma „X-Men: Posljednja fronta“ nije primijetio da se Ellen Page muči oko svog identiteta, kao ni na filmu „X-Men: Dani buduće prošlosti“  na kojem su ponovo glumili zajedno. On se sjeća kako je ona bila vrlo tiha na snimanju filma, gotovo da nije pričala,i to nije bila ona Ellen Page koju je susreo nakon što je 2014. objavila da je homoseksualka. Tada se vrlo glasno počela boriti za prava homoseksualnih i transrodnih osoba.

„Kada je objavila da je homoseksualka toliko je pričala da je nisam mogao zaustaviti. Ona je sada Elliot. Sretan sam zbog Elliot.  Istovremeno, tužan sam što nisam detektirao zbog čega ima problema u komunikaciji“, izjavio je McKellen.

Komentiraj