‘I Want To Hold Your Hand’ – singl koji je beatlemaniju doveo i do Amerike

Dana 29. studenog 1963. godine su u Engleskoj The Beatles izdali svoj singl ‘I Want To Hold Your Hand’. Zanimljivo je da je i prije same objave taj singl već prodan u milijun primjeraka.

Početkom iduće godine to je prvi singl Beatlesa koji se pojavio i u prodvaonicama SAD-a, te Beatlesi u veljači kreću na američku turneju i osvajaju to najveće svjetsko tržište. Ujedno stvaraju put za tamošnju britansku invaziju grupa poput Stonesa i Kinksa. Njihovo sudjelovanje na poznatom televizijskom Ed Sullivan showu pratilo je rekordnih 70 milijuna gledatelja, a svega dva mjeseca kasnije Beatlesi su zauzimali prvih pet mjesta na referentnoj Billboarovoj top lista singlova nizom: ‘Can’t Buy My Love’, ‘Twist And Shout’, ‘She Loves You’, ‘I Want To Hold Your Hand’ i ‘Please Please Me’.

John Lennon i Paul McCartney napisali su ‘I Want To Hold Your Hand’ u podrumu Jane Asher. Asher je bila mlada glumica i Paulova djevojka. Nakon što se pojavila u nekoliko filmova, TV emisija i scenskih produkcija, Asherova se profesionalno počela baviti gastronomijom i kućnim ukrašavanjem.

Komentiraj