I Vlada potvrdila: Liječnici koji su otišli u Austriju pa to zatajili snosit će sankcije

Hrvatska Vlada u srijedu je na društvenoj mreži Twitter potvrdila kako će liječnici koji su bili na vikendu u Austriji, koji nisu prijavili svojim nadređenima u KBC Zagrebu, a nakon čega su bili pozitivni na koronavirus, snositi posljedice i sankcije. Najavio je to jučer minisar zdravstva Vili Beroš.

“Kao što je već najavio ministar, ti liječnici će svakako biti sankcionirani te će snositi posljedice za svoje neodgovorno ponašanje, sukladno odluci nadležnog tijela”, piše u objavi Vlade RH.

Podsjetimo. ravnatelj KBC Zagreb Ante Ćorušić jučer je potvrdio da su koronavirusom zaraženi i liječnici s Rebra. Radilo se o kolegici s iste klinike na kojoj je i prvozaraženi liječnik.

“Epidemiološki monitoring na klinici je završen, znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji. Apeliramo na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija vrijedi i za liječnike”, rekao je prilikom jučerašnjeg gostovanja Ćorušić i najavio da će o sankcijama razgovarati s ministrom i stožerom Civilne zaštite.

Dodao je da se radi o neodgovornosti. “Naputak je bio jasan i oni su to prekrižili. Da u se javili, išli bi u samoizolaciju i situacija bi bila strogo kontrolirana. Dogodio se propust, očekivali smo da će importiranje virusa biti kroz objedinjeni hitni prijem”, rekao je.

Komentiraj