HINA/Dario GRIZEL

I Todorić anažirao revizorsku kuću koju koristi izvanredna uprava Agrokora

Nekoliko dana prije aktiviranja lex Agrokora Ivica Todorić angažirao je revizorsku kuću PricewaterhouseCoopers (PwC) za poslove revizije, a suradnja s istom revizorskom kućom nastavila se i u ‘eri’ izvanredne uprave Agrokora.

Iz koncerna su za RTL potvrdili da je Todorić potpisao ugovor s PwC-om, ali da ti ugovori nisu konzumirani te da PwC za vrijeme bivše uprave nije savjetovao Agrokor.

“Činjenice su da je i prijašnja uprava Agrokora imala namjeru angažirati PwC za poslove revizije financijskih izvješća, ali PwC poslove revizije za Agrokor prema saznanjima izvanredne uprave nikada prije izvanredne uprave na kraju nije bio radio” navode iz koncerna dodajući da je bivša uprava s PwC-om potpisala govore o poslovima revizije prvo 31, ožujka, a potom i 4. travnja za zakonsku revziju. PwC je s bivšom upravom potpisao ugovor o računovodstvenom savjetovanju 17. ožujka.

“Izvanredna uprava je sa PwCom potpisala ugovor 2. svibnja kojim je PwC angažiran na poslovima zakonske revizije koje sada privodi kraju. Izvanredna uprava je također s prijašnjim revizorima kompanije, revizorskom kućom Baker Tilly, koja je imala važeći ugovor za reviziju 2016. godine, isti raskinula”, zaključuju iz koncerna.

Komentiraj