I Sunčana Glavak se u Saboru obrušila na SDP i GONG

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak optužila je u petak SDP i Gong da prozivkama kandidatkinje za povjerenicu Europske komisije (EK) Dubravku Šuicu zbog njezine imovine opstruiraju Hrvatsku i ruše njezin ugled.

“Kao najmlađa članica EU-a Hrvatska ima prigodu dobiti potpredsjednicu EK-a, no umjesto potpore jačanju naše zemlje među najutjecajnijim zemljama koje kreiraju europske politike događa se opstrukcija i napad te, usudila bih se reći, rušenje ugleda zemlje od SDP-a i Gonga”, rekla je Glavak u ime Kluba zastupnika HDZ-a tijekom slobodnih govora.

Glavak: SDP kukavički podriva Hrvatsku

“SDP, čini mi se, ne želi utjecaj među europskih zemljama i što je to drugo nego opstrukcija Hrvatske, riječ je o opasnim namjerama, političkoj šteti ugledu i naporima Hrvatske da imamo potpredsjednicu EK-a”, dodala je.

Osim toga, Glavak kaže da su SDP i Gong licemjerni jer, primjerice, nisu tražili objavu imovinske kartice bivšeg povjerenika EK-a Nevena Mimice, kao ni od svog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da objavi za koga i u čijem interesu je radio kao konzultant.

“Ovo što rade SDP i Gong, organizacija na čijem je čelu donedavno bio sadašnji izvršni tajnik u SDP-u Dragan Zelić, sramota je za jednu zemlju, članicu EU-a”, ocijenila je.

Podsjetila je da su SDP-ovi članovi na saslušanju Šuice na saborskom Odboru za vanjsku politiku postavljali ista pitanja koja sada postavlja Gong, dobili su jasne odgovore i nisu glasovali protiv njezina imenovanja već su bili suzdržani.

“A sada kukavički podrivaju preko svojih satelita ono što nisu bili u stanju učiniti sami i žele Hrvatsku svesti na zemlju treće lige”, ustvrdila je Glavak naglasivši kako je imenovanje Šuice veliko priznanje za Hrvatsku.

Bauk: Glavak podsjeća na “Kraljicu tuge”

“Podsjetili ste me na Vesnu Zmijanac i njezinu pjesmu ‘Kraljica tuge'”,odgovorio je Arsen Bauk (Klub SDP -a) reagirajući na tvrdnje Glavak da je SDP tužan jer će Hrvatska dobiti potpredsjednicu EK-a ili ući u Schengen.

Što se tiče imovinske kartice Mimice Bauk je kazao je da je ona bila javna 2013. do kada je bio potpredsjednik Vlade, te da će je pokazati i nakon mandata u EK-u ako Vlada prihvati amandman SDP-a na Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

“Evo imate priliku sljedeći petak, ako glasate za naš amandman, javno vidjeti imovinsku karticu Mimice i dati Šuici da i ona objavio svoju imovinsku karticu i prestanu te priče”, poručio je Bauk vladajućima.

Odbacio je i tvrdnju da je Gong nečiji trbuhozborac, a za povezanost Zelića s SDP-om povukao paralelu s glasnogovornicima HDZ-a koji su bili zaposlenici HRT-a.

Bauk je na kraju upozorio Glavak da bude oprezna kada nekritički brani nekoga, podsjetivši na bivše ministre Tomislava Tolušića, Gorana Marića, Gabrijelu Žalac i Lovru Kuščevića.

Komentiraj