I SLUŽBENO POTVRĐENO Kasich: “Povlačim se iz utrke i nadam se da će mi Gospodin pokazati put naprijed”

EPA/JIM LO SCALZO

Guverner Ohija John Kasich povukao se iz predsjedničke utrke, objavio je u srijedu. Odluku je donio nakon što je ostao jedini protukandidat Donaldu Trumpu, nakon povlačenja Teda Cruza, prenosi CNN.

“Uvijek sam govorio da Bog ima svrhu za mene i za sve. Danas se povlačim iz utrke sa obnovljenom i dubljom vjerom da će mi Gospodin pokazati put naprijed i da ću ostvariti svoju svrhu”, kazao je Kasich novinarima u Ohiju.

Od svih predizbora, Kasich je slavio samo u svom Ohiju u ožujku, a američki mediji navode kako je njegova kampanja bila samo način da Trump ne dobije potrebnih 1237 delegata, koji su potrebni za dobivanje kandidature prije stranačke konvencije.

Ali, Kasich nije odustajao. Imao je zakazan skup u Washingtonu, a mišljenje je promijenio u zračnoj luci u Columbusu. Prema nekim izvorima, iz aviona je nazvao četvoricu najboljih prijatelja i rekao im da mu ‘srce nije u ovome’. Kasich niije bio tipični Republikanski kandidat, često je zauzimao stavove koji su bliži Demokratima nego Republikancima.

Donald Trumop tako je ostao jedini Republikanac u utrci za predsjedničku nominaciju. Ipak, Republikanska stranka je unutar sebe duboko podijeljena oko kandidature kontroverznog Trumpa.

Komentiraj