Davor Puklavec/PIXSELL

I RUSI PIŠU O SUMNJIVOM REMONTU MIG-OVA Ukrajinci su Hrvatima podvalili ‘Lego-avione’

Ruski mediji posljednjih su se dana raspisali o skandalu s MIG-21 avionima, koji su kupljeni i remontirani u Ukrajini. RT, tako, piše kako je Hrvatska kupila avione iz sovjetske ere, koji danas ne mogu letjeti, a sklepani su od sumnjivih dijelova iz cijelog svijeta.

U članku, RT navodi kako su se pojavile informacije da su trupovi aviona nabavljeni iz Bugarske, krila iz Alžira, a spremnici goriva su navodno sovjetskog podrijetla.

“Da stvar bude gora, kada su hrvatski dužnosnici došli u inspekciju MIG-ova koje su željeli kupiti, Ukrajinci su ‘Lego-avione’ zamijenili avionima u vlasništvu Jemena”, piše RT. Navodno je brigadir Ivan Selak trebao provesti testne letove, ali Ukrajinci mu nikada nisu dopustili da poleti, izvlačeći se na loše vrijeme i rizik od leta nad naseljenim područjima.

Kada su, nakon remonta, zarkoplovi trebali odletjeti za Hrvatsku, Ukrajina ih je zbof ratnog stanja u našu zemlju poslala – u kamionima, i to u dijelovima. Sada je sigurno, piše RT, da nikada ne bi mogli doletjeti do Hrvatske. Jednom od dostavljenih aviona motor je zatajio na vidino od 13 kilometara, a drugom, navodno, uopće nije radio radar. Avioni su imali komunikacijsku opremu iz sovjetske ere, koja uopće ne zadovoljava NATO standarde.

RT navodi i riječi bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića, koji je poručio da će se ‘ubiti ako se dokaže da je favorizirao ukrajinsku ponudu’.

Komentiraj