I producent Metallice Bob Rock prodao prava na preko 40 pjesama

Nakon Boby Dylana i Neila Younga koju su prodali prava na svoje pjesme, na listu se upisao i slavni producent Bob Rock koji je prodao svoj udio u preko 40 pjesama na kojima je radio uključujući i pjesme s legendarnog albuma Metallice „Black Album“. Rock je posljednji u nizu glazbenika koji je prodaju sve ili dio svojih kataloga Hipgnosis Songs Fundu.

“Širini ogromnih uspjeha Boba Rocka gotovo je nemoguće usporediti bilo kojeg kreatora u povijesti glazbe. Od najpoznatijeg albuma Metallice “Black Album“ do „Christmasa“ Michaela Bubléa, proizveo je neke od najvećih albuma svih vremena koji su i dalje zimzeleni.” Rekao je u izjavi povodom nove akvizicije osnivač Hipgnoze Merck Mercuriadis. “Uložio sam srce i dušu u ove snimke. Znam koliko Merck voli glazbu, pa je to bilo lako dogovoriti.” – Izjavio je producent Bob Rock.

Do sada je Hipgnoze samo prošle godine kupio 1180 pjesama Neila Younga za oko 150 milijuna dolara kao i zadnji katalog pjevačice Fleetwood Mac Lindsay Buckingham, Blondie, L.A. Reid, RZA i The-Dream. Tvrtka je također kupila izdavački portfelj od diskografske kuće Kobalta, a u prodaji su bile pjesme Fleetwood Mac, 50 Cent, Beyoncé i mnogih drugih.

Komentiraj