URED PREDJEDNICE "Ovo je pravosudni skandal"

Tomislav Miletic/PIXSELL

Ured predsjednice reagirao je u srijedu na napise iz slovenskih medija da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik, te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka.
“Predsjednica Republike nije, te nikada ne bi ni tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija, ni izravno, ni preko posrednika. O pisanju slovenskih medija doznala je upravo iz samih medija.
Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza”, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice, kako prenosi Dnevnik.hr.
Tu su informaciju ranije demantirali iz SOA-e i Vlade.
“SOA nije nikoga prisluškivala”, kazao je danas savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost Robert Kopal. “Ne, nitko nije snimao nikoga. Ne, Vlada nije utjecala niti pokušala utjecati”, kaže savjetnik Andreja Plenkovića.
Na pitanje zašto je Tolj navodno rekao da govori u ime Vlade, Kopal kaže kako “zaista ne zna zašto je Tolj to rekao. Mogu reći da Vlada nije ni na koji način utjecala na Tolja”, rekao je.
“Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije”, neslužbeno se doznaje iz Vlade.

Komentiraj