“I nakon Ramljaka Ramljak”

HINA/ Denis CERIĆ

Čelnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u srijedu na transparentnost postupaka oko Agrokora dok je za prijedlog novog izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška i njegove zamjenice Irene Weber kazao kako se pokazuje “kontinuitet politike premijera Andreja Plenkovića ‘nakon Ramljaka Ramljak'”.

“I nakon Ramljaka Ramljak, ostaju i Texo Management i AlixPartners”, ustvrdio je Sinčić nakon stanke koju je zatražio na početku saborskog zasjedanja.

Ljudima, kaže, treba dati šansu, no pita se da li su i koliko duboko nadležne službe provjerile te ljude jesu li oni u sukobu interesa te hoćemo li to saznati tek za nekoliko mjeseci.

“Gospođa Weber je investicijska bankarica i možemo li vjerovati da će osoba s bankarskom karijerom brinuti o radnicima i malim dobavljačima ili za interese banaka”, pitao je.

Pozvao je na transparentnost u procesima oko Agrokora, no i zapitao se koliko će to koštati porezne obveznike.

I Željko Glasnović (Klub Neovisni za Hrvatsku) upozorio je jutros na problem Agrokora ustvrdivši kako još nitko nije rekao što gubimo, a što dobivamo.

“Hoće li Agrokor spasiti birokrati ili politika? Da je stavljen slobodnom tržištu, što bi se dogodilo? Tko ima odgovor, istražiteljski novinari, Uskok, vlada ili oporba. Nemamo konkretan odgovor. Što gubimo, a što dobivamo? Gubit će sigurno porezni obveznici jer u 30 godina nismo stvorili sustav”, zaključio je Glasnović.

Komentiraj