I Milanka Opačić napustila SDP

Patrik Macek/PIXSELL

Dugogodišnja saborska zastupnica SDP-a i bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izlazi iz SDP-a, potvrdila je to jutros za tportal.

Opačić je naglasila kako već neko vrijeme razmišlja o odlasku iz stranke, jer je nezadovoljna stanjem i nedostatkom volje da se problemi riješe.

“Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke”, rekla je Opačić.

Kap koja je prelila čašu, prema njenim riječima, bio je način kako stranački kolege ogovaraju jedni druge i prepričavaju razgovore u četiri oka. “Kad sam vidjela kako se kolege odnose i kako pričaju jedni o drugima, zaključila sam da to više nije društvo u kojem želim biti”, zaključila je Opačić.

Davor Puklavec/PIXSELL

“U ovih 28 godina dala sam svu svoju energiju i znanje. Stranka je dva puta bila odgovorna za državu i za građane. Kada smo bili u oporbi bili smo odgovorna oporba, stožerna oporbena stranka, danas smo nažalost marginalna oporbena stranka. Ne stožerna stranka, nego privjesak svim manjim strankama”, kazala je na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Saboru.

Dodala je da je osnovni razlog njenog odlaska iz stranke posljednji četverosatni sastanak u stranci. “Tada je bilo jasno da niti jedna niti druga strana nemaju snage da izvuku stranku iz krize, radi se samo o parcijalnim interesima. Moj ostanak u SDP-u značio bi sudjelovanje u rastakanju stranke, a ja u tome više ne želim sudjelovati. Sada već svojoj bivšoj stranci želim da se što prije oporavi, da nađu nove ljude, novu viziju”, rekla je Opačić i najavila kako će rad u Saboru nastaviti kao nezavisna zastupnica.

“Zalagat ću se i glasat ću za svaki prijedlog koji je dobar za građane i Republiku Hrvatsku, neovisno od koga dolazio. Na to me obvezuje biračko tijelo koje je za men glasalo. Moja obveza je da zadržim socijaldemokratski identitet”, poručila je.

Komentiraj