HINA/ Daniel KASAP/

I manjine podržavaju Vladu premijera Plenkovića

Zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek izlazeći oko 19 sati iz Banskih dvora izjavio je novinarima kako ih je predsjednik Vlade Andrej Plenković informirao o situaciji i kako idu pregovori o formiranju saborske većine, naglasivši da predstavnici manjina i dalje podržavaju Vladu.

Nakon toga, smo razgovarali o programu koje usaglašavamo već osam mjeseci, dodao je Bilek.

Klub zastupnika nacionalnih manjina i dalje daje potporu premijeru Plenkoviću i hrvatskoj Vladi, istaknuo je Bilek. Ocijenio je kako je vrlo moguće da će u petak biti predstavljeni novi ministri u Hrvatskom saboru, dodavši kako vjeruje da je sve dogovoreno.

I Kosor podržava Vladu, važna je stabilnost Hrvatske

I predsjednik HSLS-a Darinko Kosor dolazeći na sastanak u Banske dvore izjavio je kako će podržati većinu koja će biti dogovorena danas i sutra i podržati Vladu.

O novim ministrima će govoriti premijer, rekao je Kosor, odgovarajući na novinarske upite te naglasio kako je važna stabilnost Hrvatske da bi se riješili problemi Agrokora, gospodarski problemi, a dolazi i turistička sezona te  treba riješiti pitanje graničnih prijelaza. Mislim, da su to građanima najvažnije teme, zaključio je Kosor.

Na sastanak u Vladu je pristigao i saborski zastupnik  Branko Hrg (HDS).

Komentiraj