I koprivničko-križevački župan cijepio se preko reda, županijska epidemiologinja kaže da ga je sama pozvala

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (58) cijepio se protiv koronavirusa tijekom akcije cijepljenja opće populacije u sportskoj dvorani srednje škole u Koprivnici. Potvrdila je to, prenosi Danica.hr, glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

“Na punktu u Koprivnici ja sam osobno pozvala gospodina župana koji je bio tamo da se cijepi”, rekla je epidemiologinja. Upozorila je da će se uvijek događati da dio osoba koje su pozvane iz različitih razloga ne dođu na cijepljenje, pa će se onda cijepiti netko tko se tamo zatekne, a nije bio na listi.

“Cjepivo se treba odmah potrošiti”, poručila je Draženka Vadla. Žaloste ju, kaže, medijski napisi o cijepljenju preko reda. Koren je dobio cjepivo tvrtki Pfizer-BioNTech za koje se navodi kako ima najbolju zaštitu.

Da se doista cijepio, potvrdio je i župan Darko Koren koji je naglasio kako je “put do pakla opločen najboljim namjerama”.

“Rekao sam odmah da ću se cijepiti i da se ne želim medijski eksponirati. Tako je bilo prije nekoliko dana. Nakon svih ministara, saborskih zastupnika i nekih mojih kolega župana, i ja sam se cijepio”, rekao je Koren u ponedjeljak.

Cijepljenje opće populacije počelo je u Koprivnici 6. veljače. Županija je isti dan svim medijima poslala priopćenje s tog događaja s galerijom fotografija. O županu Korenu nije bilo spomena u priopćenju, a nije ga se moglo naći ni na fotografijama.

Podsjetimo, Koren nije jedini koji se cijepio preko reda. Svakog je dana popis sve duži i duži.

Prvo se otkrilo da se cijepio rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, zajedno sa suprugom. Boras je, kako su naveli, došao na stomatološke konzultacije i u tom je trenutku bilo viška doza od ranijih cijepljenja. Preko reda se cijepio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, i to 13. siječnja dok je trajala prva faza cijepljenja za zdravstvene radnike i djelatnike i štićemnike domova za starije i nemoćne.

Preko reda su se cijepili i Zoran Gobac, potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, kao i političar Stipo Gabrić Jambo. U petak je, pak, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnateljica Zarazne Alemka Markotić priznala da je na klinici cijepila svoju majku. U ponedjeljak je u medijima objavljeno da se na Zavodu ‘Andrija Štampar’ u Zagrebu cijepio i bivši ministar financija u SDP-ovoj vladi Slavko Linić.

Komentiraj