I jutros gužve na hrvatskim cestama, prometne nesreće usporavaju promet

Pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Otočac u smjeru mora; prometna nesreća na 12+700 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika, promet se vodi po dvije prometne trake.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog pojačanog prometa na zagrebačkoj obilaznici vozi se povremeno u koloni, između čvora JANKOMIR i čvora LUČKO u smjeru istoka i prema naplati Lučko (A1). Kolona vozila proteže se oko 5 km; prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici između MOSTA SAVA i čvora KOSNICA u smjeru Bregane promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h; zbog radova na Jankomirskom mostu iz smjera Bregane prema Zagrebu, u smjeru izlaza za Zagreb zapad, stvara se kolona vozila duga oko 1 km; kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom BREGANA u smjeru Slovenije duga oko 2 km; kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka je oko 1 km.

Krčki most (DC102): povećana gustoća prometa na dionici državne ceste D102 most Krk između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera.

Državna cesta DC1: zbog prometne nesreće u mjestu Prijeboj vozi se naizmjenično uz ograničenje brzine.

U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima povremeno je gust promet i čeka se za ukrcaj.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.

Komentiraj