I Ivica Relković se kandidira: “Ne biramo ime gradonačelnika već put kojim od ove godine ide Zagreb”

Politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković ulazi u utrku za gradonačelnika Zagreba i u svom obraćanju naglašava kako se ove godine neće birati samo ime novog gradonačelnika, nego smjer kojim će Zagreb otići.

“Ivica Relković najavit će kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika te predstaviti temu starog i novog modela upravljanja na primjeru gradske uprave, pokazujući njenu shemu na iscrtanoj podlozi duljine oko 10 metara”, navodi se u priopćenju.

Relković ističe da su nadolazeći izbori u Zagrebu izbori za grad, a ne za ime i prezime gradonačelnika.

“Grad Zagreb, ako uopće razumijemo u kakvoj se situaciji nalazimo, ponavljam, nema zapravo izbore za gradonačelnika, nego izbore za grad. Mi ove godine ne biramo kako će se imenom i prezimenom zvati osoba koja će se upisati u niz gradonačelnika koji su upravljali gradom, nego kojim putem od ove godine ide sam Zagreb.

Ono s čim će se suočiti osoba koju građani izaberu da upravlja Gradom, vjerojatno će biti potpuno suprotno od onog što i ta osoba i sami građani u ovom trenutku misle. Gradom će iduće četiri godine trebati upravljati ne u smjeru sitnih sebičnih interesa samih građana, nego u mnogočemu protiv tih kratkoročnih površnih interesa. Dakle, u prvom trenutku trebamo ići putem koji kao da usmjeravamo gotovo pa protiv samih sebe”, objavio je Relković na osobnom blogu.

Komentiraj