I građani Velike Gorice od 1. ožujka vozit će se za 4 kune

Goran Jakus/PIXSELL

I građani Velike Gorice će od 1. ožujka, kao što to čine Zagrepčani od 1. veljače, kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune te će tako cijelo velikogoričko područje postati jedinstvena zona prilikom kupnje pojedinačne karte, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako je to rezultat dugotrajnog rada i pregovora s Gradom Zagrebom. Rekao je da je danas na sastanku s zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem postignut konačni dogovor.

“Ovo je dokaz dobrih susjedskih i partnerskih odnosa između nas dvojice kolega i sretan sam što se zajednički trud i zalaganje isplatilo i što smo našim sugrađanima omogućili jeftiniji prijevoz”, istaknuo je Barišić.

Iz njegova Ureda priopćeno je kako se na sastanku razgovaralo i o gradnji crkve u Velikoj Mlaki te o predškolskom odgoju u dječjim vrtićima dvaju gradova. “Razgovori sa Zagrebom nastavljaju se i sljedeći tjedan, a vezani su uz autobusnu liniju prema Kvatriću te pitanje ZET-ove garaže u Velikoj Gorici”, istaknuto je u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Barišića.

U Zagrebu je 1. veljače uvedena nova karta s valjanošću od 30 minuta u prvoj zoni i cijenom od 4 kune. Namijenjena je za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a može se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima.

Komentiraj