I drugi Đakićev sin glumi šerifa: Ostaje u pritvoru zbog prijetnji policajcima

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i čelnika HVIDRA-e Josipa Đakića, Tomislav ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu, a istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, 21-godišnji Tomislav Đakić pritvoren je nakon što je u srijedu poslijepodne ispred zagrebačkog restorana Trnjanka izvrijeđao četvoricu policajaca i prijetio im otkazom, pozivajući se na utjecaj oca i politike.

Policija je na mjesto događaja stigla nakon dojave o sukobu više muškaraca. Kad ih je ugledao, Đakić je odmah počeo vikati na njih i psovati.

“Znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz.” Poručio im je i da mu mogu “popušiti k*rac”, vrijeđao im majke, a na jednog policajca je navodno i pljunuo.

Na kraju je priveden u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,5 promila u krvi. Noć je proveo na triježnjenju u Vrapču, a drugi dan je nad njim nastavljeno kriminalističko istraživanje.

Prijavljen je zbog prijetnji službenim osobama, za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Oglasilo se Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 19. lipnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora”, objavio je DORH.

 

“Razmetni sinovi”

Izgleda kako se mlađi Tomislav ugledao na starijeg brata Ivana koji je također poznat po učestalim ekscesima, divljanju na cesti s automobilom i također prijetnjama, pozivajući se na utjecaj oca i HDZ-a. Podsjetimo kako Ivan vodi hotel u Pitomači.

Hotel je Ivanu Đakiću pomogao i na sudu kada je automobilom divljao i vozio čak 195 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Da stvar bude još gora, “Dakić junior” je snimku jurnjave objavio na svojim društvenim mrežama.

Općinski sud u Virovitici kao olakotnu okolnost prihvatio je i to da je Đakić, poduzetnik.

Da je 22-godišnji sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića poduzetnik, slaže se i ministar turizma Gari Cappelli, također član HDZ-a, s obzirom na to da je njegovo Ministarstvo Đakićevoj firmi bespovratno dodijelilo 130 tisuća kuna za bazen.

Komentiraj