I danas raste broj zaraženih, županije objavljuju nove podatke

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak je objavio da je zabilježeno 52 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Broj aktivnih slučajeva je 930. Na bolničkom liječenju nalazi se 89 osoba, dok je petero pacijenata na respiratoru.

U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 3272 slučajeva zaraze. Preminulo je 113 osoba, dok je dosad ozdravilo 2229 osoba.

Tijek događaja:

13:15 Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je još 1 osoba pozitivna na koronavirus.

13:10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Dubrovnika koja je vjerojatni kontakt ranije poznatog slučaja, te muškoj osobi srednjih godina iz Dubrovnika za kojeg se utvrđuje epidemiološka veza.

13:00 U Ogulinu je od koronavirusa obolio zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja te se u tom gradu koji trenutno ima šest oboljelih provode epidemiološke obrade, potvrđeno je u srijedu iz Gradske uprave.

11:30 U Zagrebačkoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

11:25 Željko Glavić, ravnatelj Opće bolnice u Požegi, gostovao je u emisiji HTV-a Studio 4 i rekao kako je ukupno 15 djelatnika bolnice pozitivno na koronavirus. “Nama je 25. lipnja jedna pacijentica koja nije znala da je pozitivna, bila je na nekoliko pregleda i time se zarazilo nekoliko naših djelatnika. Ukupno 15 djelatnika bolnice je pozitivno na koronavirus nakon svih testiranja i postupaka koji su provedeni. To je 6 liječnika, 7 medicinskih sestara, 2 spremačice. Ukupno s ovim pozitivnima 45 osoba u samoizolaciji. Lokalizirano je na tri odjela. Neurologija, plućni odjel i odjel za hitnu medicinu”, rekao je Željko Glavić.

11:20 U Kutini održana je konferencija za novinare, zbog novog žarišta zaraze koronavirusom, zbog održane privatne zabave.

“Pogoršanje je krenulo od jednog događaja, proslave diplome i proširilo se po gradu. Naši epidemiolozi su poduzeli sve potrebne aktivnosti da uđu u kontakt svim kontaktima, da detektiraju sve zaražene, da stave ljude koji su eventualna prijetnja u samoizolaciju”, rečeno je na konferenciji.

Pozvali su građane da ne osuđuju ljude koji su eventualno bili dio tog izvora. “Nisu oni krivi. Virus je takav kakav je, to se dogodilo, ti ljudi to nisu željeli”, poručili su na konferenciji.

11:15 Posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije sedam je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2.

11:10 U Gradu Zagrebu je u zadnja 24 sata 13 novozaraženih. Testirano je 384 ljudi.

11:00 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri su osobe pozitivne na COVID-19. Svi su iz Šibenika, a riječ je o jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi srednje životne dobi i muškarcu mlađe životne dobi. Sve tri novooboljele osobe bile su pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s zaraženom osobom.

10:50 “Uz jutrošnju vijest, dodajemo i informaciju da je prema najnovijim podacima danas ozdravilo 7 osoba od COVIDA 19 na području Primorsko-goranske županije”, objavili su naknadno iz tog stožera.

10:20 Od 201 obrađenog testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je šest novooboljelih. Iz stožera kažu kako su četiri osobe iz Splita, po jedna iz Kaštela i Sinja. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli nalaze u obradi kao i njihovi kontakti.

10:15 U posljednja 24 sata kod četiri osobe potvrđena je zaraza koronavirusom, javljaju iz Primorsko-goranske županije. Dvoje su kontakti s maturalne zabave, a dva su slučaja potvrđena nakon indikacije liječnika te će se tijekom današnjeg dana provjeriti i svi njihovi kontakti. “Dobra je vijest da nema prodora virusa u KBC Rijeka, svih 68 uzetih briseva su negativni”, dodaju.

10:10 Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 193 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 5 pozitivnih. U 3 slučaja radi se o uvezenom slučaju, kontaktu na području Zagreba. Kod jedne osobe radi se o kontaktu s pozitivnom osobom.

“U jednom slučaju radi se o poslovnoj osobi koja je vezana za građevinske radove na objektu stare ginekologije Opće bolnice Pula i studentskog kampusa. Epidemiološkom obradom i izvidom, potvrđeno je da bolničko osoblje nije kontakt oboljele osobe. Opća bolnica Pula obavlja nesmetano sve redovne poslove”, javljaju uz istarskog stožera.

10:00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 osobe iz Đeletovaca, 2 iz Vinkovaca,1 iz Cerne).

09:40 U Osječko-baranjskoj županiji su tri nova slučaja. “U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 136 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka. Novopozitivni su kontakti već evidentiranih oboljelih, a ukupan broj aktivno pozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije trenutno je 254”, stoji u objavi Stožera.

09:15 Jedna je novooboljela osoba na području Zadarske županije. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi čije se kretanje utvrđuje. Do danas ozdravile su još 2 osobe, javljaju iz tog stožera.

08:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze.

08:40 “U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 68 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalaze 64 osobe te su 4 osobe hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 526 osoba. Ukupno je testirano 2337 osoba, od posljednjeg testiranja jedan uzorak je pozitivan na korona virus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba”, javlja Stožer.

08:30 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 15 osoba. Njihovi nalazi su bili negativni. Do sada je obrađena ukupno 1467 uzorka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo.

08:07 “Ako se drže mjera, za ljude nema opasnosti. Restrikcije nikad ne završavaju dobro, nego stvaraju revolt”, rekao je jutros Krunoslav Capak. Otkrio je da je, čim su rekli da će smanjiti broj gostiju na svadbama, dobio stotine mailova ljutitih mladenki i organizatora događaja s prosvjedima.

CAPAK: “Dobio sam stotine mailova ljutitih mladenki i organizatora događaja”

Komentiraj