Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti je vrlo gust. Posebno na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba, gdje je kolona 6 kilometara, pred naplatom Demerje 2 kilometara, a kolone i zastoji povremeno se formiraju između tunela Sveti Rok i čvora Posedarje u smjeru mora. Gust je promet i na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo, gdje je kolona oko 6 kilometara, na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan, gdje je kolona od oko pola kilometra, te prema graničnim prijalazima Kaštel i Plovanija, gdje je kolona od oko tri kilometra, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Pomorski promet

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa, turističke sezone, gužve, zastoji i kolone su na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HaK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj