I Ben Affleck i Michael Keaton glumiti će Batmana u filmu “The Flash”

 

Već je neko vrijeme poznato da će se snimati film „The Flash“ nastao prema liku iz DC Comics stripova. Glumi ga Ezra Miller koji se kao Barry Allen, odnosno The Flash, prvi put pojavio na filmskom platnu u filmu „Batman protiv Supermana: Zora pravde“ a zatim i u filmu „Liga pravde“. Film će režirati Andrés Muschietti koji je potvrdio da će se u ulozi Brucea Waynea, odnosno Batmana, u tom filmu pojaviti dva, a ne jedan glumac, a to su dva bivša Batmana – Ben Affleck i Michael Keaton.

Već je objavljeno da će Michael Keaton reprizirati ulogu Batmana koju je glumio 1989. godine u filmu koji je režirao Tim Burton. No, u četvrtak je Vanity Fair objavio kako je Affleck također pristao na tu istu ulogu u kojoj se pojavio prije četiri godine u filmu „Batman protiv Supermana: Zora pravde“. To je svakako iznenađujuća vijest, s obzirom da je Ben Affleck trebao i režirati i glumiti Batmana u nastavku franšize o čovjeku-šišmišu ali se uslijed privatnih problema, prvenstveno s alkoholom, povukao, pa je tu ulogu preuzeo Robert Pattinson. I da, Batman u filmu „The Flash“ nema direktne veze s Batmanom iz „Batman“ franšize.

Tek treba vidjeti kako će izgledati Bruce Wayne/Batman u dvije glumačke izvedbe u istom filmu jer „The Flash“ dolazi u kina tek za dvije godine, u ljeto 2022., ali Muschietti tvrdi kako se bez Affleckove verzije Batmana ne može. „Odnos između Barry Allena i Affleckovog Batmana prikazat će do sada neviđenu emocionalnu razinu. Ti likovi su povezaniji no što mislimo. Obojici su majke ubijene i to je jedna od emocionalih poveznica u filmu. Tu se Affleckov Batman sjajno uklapa“, objasnio je Muchietti koji je dodao kako mu je drago što će surađivati s nekim tko je radio s obje strane kamere.

Komentiraj