I BBC piše o skandaloznim objavama Elizabete Mađarević: “Incident je osramotio Hrvatsku”

O rasističkim objavama hrvatske diplomatkinje Elizabeze Mađarević, koja je jučer suspendirana i povučena iz hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, u utorak piše i BBC.

“Samo bijeli Europljani kao što je bilo prije 30 godina u cijeloj Europi”, napisala je Mađarević u spornom statusu. Mađarević je u međuvremenu izbrisala svoj Facebook profil.

BBC navodi kako je incident osramotio Hrvatsku, koja je Europskoj uniji pristupila 2013. godine i početkom iduće preuzima predsjedanje EU-om.

Mađarević je u početku tvrdila kako ima pravo govoriti kao privatna osoba, a potom je navela kako joj je profil na društvenim mrežama hakiran.

BBC prenosi i izjavu ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da “diplomat nikad nije privatna osoba”. Također navode i reakcije predsjednice Kolinde Grbar-Kitarović na Twitteru kada je napisala kako su izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive.

BBC navodi i kako je hrvatska policija proteklih nekoliko mjeseci kritizirana zbog načina ponašanja prema migrantima, o čemu je BBC objavio i izvještaj u kojem je navedeno kako su tisuće migranata ilegalno poslane natrag u BiH te u kojem je policija optužena za uporabu sile.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner