HZZO PERE RUKE, MAJKE BIJESNE Kasne porodiljne naknade: ‘Zašto smo na posljednjem mjestu? Bezobrazluk!’

Autor:

Pixabay

Korisnica rodiljne naknade obratila se medijima i poručila da novac iz HZZO-a još nije dobila, iako je na račun trebao sjesti još 17. lipnja.

“Sustav je zakazao. Tisuće majki nisu dobile porodiljne naknade, komplikacije, bolovanja, naknade za rad na skraćeno radno vrijeme. Nitko nam je odgovara na poruke i pozive. Računi su gomilaju. Zašto smo na zadnjem mjestu s uplatama? Rekli su nam da smo već dosadne s takvim pitanjima. Bezobrazluk”, navodi korisnica rodiljne naknade za Dnevnik.hr.

“Kažu nam da se od 1. lipnja sustav promijenio, pa da će biti kroz par dana, pa do kraja mjeseca i sad se priča da su uplate stornirane. Ima i samohranih majki kojim je novac jedino od čega žive”, napisala je jedna od čitateljica.

U HZZO-u kažu da oni porodiljne naknade ne isplaćuju, ali prizinaju da je došlo do kašnjenja naknada za bolovanja. Pravdaju se prelaskom na novi sustav te tvrde da će korisnici te naknade dobiti u utorak ili srijedu.

“Privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoći isplaćuju se, kao i sve ostale vrste privremenih nesposobnosti za rad koje isplaćuje HZZO izravno iz svojih sredstava, više puta mjesečno.

Rodiljne i roditeljske potpore koje se isplaćuju na teret državnog proračuna, a za koje HZZO radi izračune za Ministarstvo demografije i useljeništva prema terminskom planu Ministarstva, bit će isplaćene sutra. Ukoliko postoje primjeri korisnica koje nisu dobile redovitu isplatu, molimo da se izravno obrate HZZO-u s OIB-om”, stoji u odgovoru HZZO-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.