HZZO financira nabavu inzulinskih pumpi za 2021. godinu

HZZO pokreće postupak javne nabave inzulinskih pumpi za potrebe oboljelih od šećerne bolesti za 2021. godinu.

Postupak nabave kao i prethodnih godina provesti će Klinički bolnički centar Zagreb temeljem sporazuma o prijenosu ovlasti za provedbu postupka javne nabave inzulinskih pumpi između HZZO-a i KBC-a Zagreb.

Procijenjena vrijednost nabave je 1,5 milijuna kuna s PDV-om. Svrha javne nabave inzulinskih pumpi je unapređenje terapije oboljelih od dijabetesa koji svoju bolest ne mogu dobro regulirati drugim dostupnim načinima terapije, priopćili su iz HZZO-a.

Inzulinska pumpa oboljelima znatno pomaže u kontroli bolesti, povećava kvalitetu života, te smanjuje rizike koje sa sobom nosi dijabetes.

Uvedeni su postupci serološke dijagnostike na covid-19 na teret obveznog zdravstvenog osiguranja za indikacije koje je utvrdio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Kliničke indikacije postavljaju doktori primarne zaštite, specijalisti za liječenje pacijenta na sekundarnoj i tercijarnoj razini te epidemiolozi za epidemiološke indikacije.

U postupcima medicinski pomognute oplodnje na teret obveznog zdravstvenog osiguranja su kod osam postupaka promijenjeni opisi radi jasnijeg obrazloženja samog postupka te napretka u provedbi i smjernicama, a uveden je novi postupak “Odmrzavanje zametaka i transfer”.

Komentiraj