HZZ: Prijavljujte se preko e-pošte, ne morate dolaziti

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) do daljnjega je, zbog epidemije koronavirusa, obustavio sve vrste grupnih programa i radionica te dodatno obrazovanje nezaposlenih. Odlučili su se i na dodatne mjere zaštite svojih zaposlenika, ali i nezaposlenih kojima su omogućili da više ne dolaze na burzu ni za jednu uslugu Zavoda.

Do daljnjega je omogućena prijava u evidenciju nezaposlenih e-mailom. Za prvu prijavu potrebno je priložiti sken ili fotografiju osobne iskaznice ili putovnice te potvrdu o boravištu ako se prijavljujete izvan mjesta navedenog na osobnoj iskaznici.

Oni koji trebaju i imaju pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti također ne moraju dolaziti u urede HZZ-a, nego to mogu napraviti preporučenom poštom, mailom, pa čak i telefonski ako nemaju druge mogućnosti. Za naknadu također treba priložiti kopiju identifikacijskog dokumenta, ispunjeni obrazac zahtjeva, dokaz o prestanku radnog odnosa, dokaz o prosjeku plaće za prethodna tri mjeseca i presliku kartice tekućeg računa.

Čak i ako ne možete doći do svih potrebnih dokumenta, pošaljite zahtjev da ne biste zbog isteka rokova izgubili pravo, a vaš zahtjev riješit će se kad budete mogli pribaviti svu dokumentaciju.

Naime, danas su se pred poslovnicama HZZ-a tijekom jutra stvorila se velika gužva. Riječ je mahom o ljudima koji su zadnjih dana ostali bez posla pa na ovaj način pokušavaju doći do naknada za nezaposlene.

Komentiraj