HZJZ: Ugostitelji više nemaju ograničenje radnog vremena

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u četvrtak najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima njihov rad više nije ograničen od 6 do 23 sata.

Kafići i restorani sada mogu raditi dulje od 23 sata,ali preporuke ostaju na snazi među kojima je

  • razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol
  • Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova
  • Nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja

I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini.

Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati.

Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.

Komentiraj