HZJZ: U četvrtak redistribucija cjepiva protiv gripe

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestili su da će se u četvrtak redistribuirati cjepiva protiv gripe iz županija s manjom potražnjom u županije koje su cjepivo, zbog povećane potražnje, već potrošile.

“Tijekom sutrašnjeg dana bit će obavljena redistribucija cjepiva iz županija s manjom potražnjom u županije koje su cjepivo već potrošile. Cjepivo protiv gripe bit će dostupno u Zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a od petka i u drugim županijskim zavodima koji su potrošili zalihe”, priopćili su iz HZJZ-a.

Iz Zavoda napominju da na početku sezone cijepljenja nije bilo moguće predvidjeti tako velik odaziv na cijepljenje u nekim županijama i ističu da je u gradovima nekih županija ponestalo cjepiva protiv gripe zbog povećane potražnje u odnosu na  prethodne godine.

Ove godine je nabavljeno 260.000 doza cjepiva i cjepivo je distribuirano na isti način kao lani. Tada je u svim županijama ostalo neupotrebljeno od 5 do 15 posto distribuiranih količina.

Komentiraj