Zarko Basic/PIXSELL

HŽ Od nedjelje novi vozni red

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su da od nedjelje, 11. prosinca na snagu stupa novi vozni red u kojem će voziti 714 vlakova, od toga 55 u međunarodnom i 659 u unutarnjem prometu te potvrdile da se ukida linija između Zagreba i Sarajeva.

U međunarodnom prometu Hrvatska je povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Mađarskom i Srbijom.

Izravni međunarodni vlakovi IC 200 i 205 koji su svakodnevno vozili na relaciji Budimpešta – Zagreb – Budimpešta vozit će svakodnevno na relaciji Budimpešta – Zagreb – Rijeka –Budimpešta.

Međunarodni vlakovi 396/397 na relaciji Zagreb – Sarajevo – Zagreb više neće prometovati. Međunarodni vlakovi 410/411 na relaciji Beograd – Ljubljana – Beograd vozit će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana te ljetne sezone, a u sastav vlakova 480/481 svakodnevno će biti uvršteni izravni vagoni na relaciji Rijeka – Ljubljana – Muenchen – Rijeka.

Tijekom ljetne sezone u sastavu vlakova 480/481 svakodnevno će voziti izravni vagoni na relaciji Rijeka – Ljubljana – Budimpešta – Rijeka, a vlakovi 1204/1205 na relaciji Budimpešta – Split – Budimpešta koji su vozili tri puta tjedno vozit će svakodnevno.

U pograničnom prometu na relaciji Buzet – Divača – Buzet svakodnevno će biti uveden još jedan par vlakova, kojima putnici mogu ostvariti veze prema Puli i Ljubljani.

U daljinskom i lokalnom prometu nije došlo do većih izmjena, izvijestio je HŽ Putnički prijevoz.

Novi vozni red, koji na snagu stupa 11. prosinca 2016., vrijedit će do 9. prosinca 2017.

Komentiraj