Hyundaijev koncept N Vision 74 nagovještava održivu budućnost autoindustrije

Screenshot YouTube

Hyundai je svoj koncept automobil N Vision 74 otkrio javnosti prije nekoliko mjeseci, ali službeno predstavljanje je održano na LA Auto Showu zajedno uz serijski model Hyundai Ioniq 6, koji je dobio brojne pohvale, prenosi yahoo.com.

N Vision 74 je vozilo opremljeno vodikovim ćelijama, osim atraktivnih dizajnerskih zahvata, koji su starinski Hyundai Pony Coupe ‘pretvorili’ u sportski automobil sličan modelu Delorean DMC-12, zadivljuje snaga pogona od 670 KS i domet od 590 kilometara s jednim punjenjem.

Ovaj koncept ima stražnji pogon, na testiranjima na automoto stazi je pokazao dobar odaziv i vozne karakteristike, no nažalost neće ići u serijsku proizvodnju.

Poznata automobilska tvrtka je na ovaj način dokazala da su vozila na vodikove gorive ćelije budućnost automobilske industrije. Mediji pišu da su kompanije Toyota i Hyundai itekako zainteresirane za daljnji razvoj programa, koji bi trebali unaprijediti efikasnost i značajke pogona na vodik.

Serijski modeli Mirai i Nexo su potvrdili da su vodikove ćelije itekako iskoristive za ovakvu vrstu automobila. Kod ovakvog pogona je posebno pogodno što se napunjene ćelije mogu pohraniti, koristiti prema potrebe ili prenositi. Mnoge tvrtke rade na rješenjima za prijenos i korištenje baterija i ćelija za električne i automobile na vodik.

Komentiraj