Hvalospjev Grbe Bujević ministru Berošu: “Malu Hrvatsku ste stavili uz bok svjetskih sila”

 

Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i HDZ-ova saborska zastupnica u srijedu je, tijekom Aktualnog prijepodneva, uputila pitanje ministru zdravstva Viliju Berošu, kolegi u stranci i Stožeru.

Grba Bujević je nahvalila hrvatsku borbu protiv koronavirusa i čitajući s papira naglasila da je borba protiv korone zahtijevala stručan pristup i brzo donošenje odluka, prenosi Dnevnik.hr.

”Malu ste Hrvatsku stavili uz bok svjetskih sila odgovorom na noćnu moru…”, nabrajala je na saborskom aktualcu što je sve bilo izvrsno. Žalosti je što je ispod radara prošla priča o primarnim respiratorno-intenzivističkim centrima, pa je pitala ministra kako su nastali i jesu li oni ispunili svoju zadaću.

”Potpuno ste u pravu, u udžbenicima nije pisalo kako se boriti protiv pandemije, pa smo učili i prilagođavali se u hodu”, počeo je Beroš odgovor. Rekao je da su centri namijenjeni liječenju najtežih slučajeva, a predviđeni su i sekundarni centri, ako bude potrebno.

“Angažirali smo sve moguće kapacitete, izbrojili koliko ima respiratora u Hrvatskoj i pokušali se organizirati, dio KB-a Dubrava pretvorili smo u primarni intenzivističko-respiratorni centar. Jesen je neizvjesna i držimo u pripremi te kapacitete čitavo vrijeme. Spremni smo ih aktivirati u svakom trenutku”, zaključio je Beroš.

Grba Bujević je dodala da joj je kao liječnici itekako važan njegov odgovor ”jer je to primjer gdje su na jedno mjesto stavili struku i vještine i zaštitnu opremu zaštitne vrste”. Zaključila je da je bilo vrijedno to spomenuti na saborskoj sjednici kako bi šira javnost znala kako je Hrvatska na specifičan način odgovorila na najteže pacijente. ”Hvala vam najljepša”, još je jednom ponovila na kraju.

Komentiraj