HUT pozdravlja nastavak rada hotela i kampova

Uoči kongresa domaće turističke industrije idućeg tjedna, iz Hrvatske udruge turizma (HUT) pozdravili su odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova te najave o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se novim mjerama privremeno onemogućio rad.

“Potpuno svjesni ozbiljnosti zdravstvene situacije, pozdravljamo odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova. Vjerujemo da je to rezultat pridržavanja mjera i izuzetno profesionalnog ponašanja turističkih djelatnika tijekom protekle turističke sezone kada smo dnevno ugošćavali i više od milijun gostiju, pri čemu nismo imali nijednog gosta koji se zarazio u komercijalnim smještajnim objektima”, komentira nove mjere za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Istovremeno, kako naglašava, podržavaju i najave iz Vlade o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se donošenjem novih mjera privremeno onemogućio rad.

“Kako bi spremno dočekali iduću turističku sezonu, a u ozračju najave cijepljenja znatnog dijela stanovništva Hrvatske i EU-a, očekujemo nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta najmanje do 1. travnja 2021”, poručuje Ostojić.

Na pitanje o očekivanjima hotelijera za prosinac, kaže da, što se epidemiološke situacije u hotelima tiče, ne očekuju nikakve poteškoće s obzirom na mjere koje su uvedene te obujam očekivanog turističkog prometa.

O svemu vezanom za poslovanje hotelijera i stanja u turizmu općenito, kao i o očekivanjima u (post)korona razdoblju i strategiji razvoja domaćeg turizma više će se, kako najavljuje, govoriti na kongresu domaće turističke industrije, odnosno hotelijera i kampinga 1. i 2. prosinca, koji će se održati online.

Komentiraj