Husqvarna Adria Bike Series

Husqvarna Adria Bike Series započeo prvom utrkom na Plitvicama

Prošlog vikenda u Korenici i području Plitvičkih jezera po peti se puta zaredom održao brdsko biciklistički maraton Adria Bike čime je po prvi puta u Hrvatskoj započeta serija utrka kojom se promovira ovaj popularni i rastući oblik sporta te načina života.

Oko 700 sudionika natjecalo se u pet kategorija, na stazama podijeljenim u tri težine, a niti poprilično hladno vrijeme nije moglo narušiti dobru atmosferu ovog velikog okupljanja brdskih biciklista u regiji. Na pobjedničko postolje ove su se godine popeli biciklisti iz Hrvatske, Slovenije i Bosne, koji sačinjavaju najveći dio onih koji iz godine u godinu posjećuju ovaj maraton.

Ideja organizatora je ujediniti najperspektivnije utrke pod jednu veliku platformu Husqvarna Adria Bike Series te unificiranjem i standardizacijom uključiti u sudjelovanje dionike biciklističke branše kao i sve one koji cijene aktivan način života. Tako su se već na Plitvicama okupili svi veći izlagači i svojim sadržajem i programom učinili plitvički vikend bogatim i atraktivnim.

Unutar Husqvarna Adria Bike Series ove će se godine naći još dvije utrke u organizaciji Adria Bike grupe – Fužine 2 Sea (28. kolovoza) i Krk&roll (14. listopada).

Vožnja od planina do mora u jednom danu na Fužinama ili vožnja po najluđim predjelima otoka Krka definitivno su veliki ‘mamac’ i obećanje dobrog provoda.

Sustav bodovanja uključuje postignute rezultate na svim utrkama unutar serijala tako da će se nakon zadnje utrke proglasiti i ukupni pobjednici.

Komentiraj