HURS pozdravlja Tolušićevo sankcioniranje najbližeg suradnika

Boris Scitar/PIXSELL

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) pozdravila je u četvrtak potez ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji je promptno sankcionirao propust svog najbližeg suradnika da javnost obavijesti o činjenici da se na policama jednog trgovačkog lanca našla uvozna piletina zaražena salmonelom.

HURS se nada da će taj potez novoizabranog ministra poljoprivrede, zajedno s najavom smanjenje PDV-a na poljoprivredni repromaterijal, označiti početak novog, vedrijeg doba za poljoprivredu, o čijem trenutnom stanju najbolje govore aktualna demografska kretanja u Slavoniji.

Hrvatska poljoprivredno-prehrambena industrija zaslužuje znatno jaču i ozbiljniju skrb i zaštitu države, posebno u okolnostima nastupa na zajedničkom tržištu Europske Unije, gdje je čeka svakakva konkurencija, poručuje HURS u priopćenju.

Toj konkurenciji plasman na hrvatsko tržište godinama je olakšan nepostojanjem zaštite domaćeg proizvoda ali, što je po građane opasnije, i nepostojanjem kontrole kvalitete proizvoda koji se potrošačima nude u trgovinama. U tom kontekstu žalosno je bilo uvidjeti da je interes uvoznog lobija jači od državnog interesa zaštite vitalne grane gospodarstva i zaštite zdravlja građana, ističe HURS.

Komentiraj