HUP zadovoljan što je rebalans orijentiran prema zdravstvu

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zadovoljna je što je fokus ovog rebalansa proračuna stavljen na zdravstveni sektor pa će rebalansom biti podmiren dio nagomilanih dugovanja prema veledrogerijama.

Zbog važnosti i izrazite osjetljivosti zdravstvenoga sustava, potrebno je odmah pristupiti provođenju strukturne reforme u tom trenutno najproblematičnijem sektoru, ali i drugima jer bez reformi ni proračun neće biti održiv, priopćio je glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

Viši prihodi od ranije planiranih ohrabruju, ali moramo biti svjesni da su oni prvenstveno kontribucija gospodarskog sektora i privatnoga poduzetništva koji i u ovoj krizi pokazuju otpornost i izdržljivost, prenosi HRT.

Međutim, planiranje novog proračunskog razdoblja treba se se zasnivati na smanjivanju rashodne strane proračuna, ali i daljnjeg rasterećenja gospodarstva u vidu smanjivanja poreznih i neporeznih davanja te poboljšanju poslovne klime koja će privući ulagače.

Manjim poreznim opterećenjima i većom gospodarskom aktivnošću u konačnici će se povećati i uplate u proračun, priopćio je Zorić.

Komentiraj