Humanitarnim maratonom dugim 300 kilometara Splićani trče protiv raka

S Marjanskih vrata u Splitu u četvrtak ujutro startala je “Zlatna vrpca, sedam maratona u sedam dana”, duga gotovo 300 kilometara, a riječ je o humanitarnoj utrci u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka.

​Simbolična je to utrka od Splita do Tivta na istočnoj obali Boke Kotorske koju predvodi splitski maratonac Kristijan Sindik.

Sindik je krenuo u trku na Svjetski dan borbe protiv raka, spojivši tako sportske poruke izdržljivosti, odlučnosti i hrabrosti s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split​, izvijestili su iz splitske Gradske uprave.​

​Sindiku i njegovim kolegama trkačima, na otprilike 7. kilometru, ispred zgrade Gradske uprave, priključili su ​se ​i gradonačelnik Andro Krstulović Opara te pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, poduprijevši tako, malom dionicom do Rive, ovu veliku i plemenitu akciju​”, navodi se u priopćenju.​

“​Moja je dužnost i veliko zadovoljstvo pripomoći ovoj iznimnoj akciji, odati priznanje ovom hrabrom čovjeku i samom onkološkom bolesniku i sportašu, da skupljajući kilometre pomogne dječjoj onkologiji KBC-a Splita, ali i da zajednički pošaljemo poruku ohrabrenja svima koji se bore s ovom opakom bolešću. Iznimno je bitna moć u glavi, optimizam i odlučnost s kojom se može pobijediti bolest. Kristijan to ima i on je veliki uzor svima, pa i meni. On pobjeđuje i to na kakav način​, taj čovjek je vrijedan divljenja i ova akcija također​”​, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Splićane je pozvao da daju potporu akciji uplatom, makar jednog kilometra, u iznosu od 100 kuna za najmlađe pacijente koji se liječe u splitskoj bolnici.

Grad Split ​je ​za akciju izdvojio ​deset tisuća kuna, a ​svi koji to žele​ svoje donacije ​mogu ​uplatiti na račun Dječje onkologije KBC-a Split na IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split.

Komentiraj