Humanitarni gala koncert Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije i četiri dive

Ines Ljubetić Fišer, facebook.com

Hrvatske glazbene dive Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Martina Tomčić gošće su Revijskom orkestru Zagrebačke filharmonije i dirigentu Alanu Bjelinskom na velikom humanitarnom gala koncertu.

Renomirani hrvatski glazbenici ovim humanitarnim događanjem, koje će se održati u petak 19. listopada u KD Lisinski, pomažu oboljelim članovima Hrvatske udruge za bolesti štitanjače. Prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanju svijesti o ovoj iznimno opasnoj bolesti, koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i angažman.

“Zaista mi je čast biti dijelom ove prekrasne humanitarne glazbene priče. Koncert će biti ispunjen vrlo raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, domaćih autora, dueta, kvarteta… Veselim se te vjerujem da će i publika doći s plemenitim ciljem”, rekla je diva Radojka Šverko i uputila poziv svima da kontroliraju rad štitnjače da možda jednog dana ne bude kasno.

Radojka Šverko

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u suradnji sa Hrvatskim društvom za štitnjaču te uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice.

Suorganizator koncerta je Zagrebačka filharmonija, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

Komentiraj