Humanitarna kampanja ‘Darujmo ružičasti život’

Darujmo ružičasti život

Udruga Europa Donna Hrvatska i tvrtka Solgar pokrenuli su humanitarnu kampanju ‘Darujmo ružičasti život’.

Cilj kampanje je potaknuti svijest žena i muškaraca o važnosti prevencije raka dojke i brige o vlastitom zdravlju te prikupiti novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. 

Tema ovoogodišnje kampanje je ‘Rak dojke ne bira spol’. Rak dojke kod muškaraca zastupljen sa svega jedan posto, no broj oboljelih je, kao i kod žena, u porastu. Stoga je vrlo važno podizati svijest o samopregledu i educirati muški dio populacije da niti oni nisu pošteđeni od karcinoma dojke.

U sklopu aktivnosti kampanje ‘Darujmo ružičasti život’ na Zimskom plivalištu Mladost, odigrat će se ‘ružičasta četvrtina vaterpolo utakmice’.

Našim vaterpolistima Luki Bukiću (srebrena olimpijska medalja), Ivanu Marceliću (svjetski prvak 2017.), Petri Bukić i Dini Lordan te izbornicima Ivici Tucaku i Miji Šimunić u bazenu će se pridružiti i Sandra Perković, Mario Petreković, Rene Bitorajac, Marko Šapit, Goran Karan, Dušan Bućan, Franjo Ridjan, Amar Bukvić, Dubravko Šimenc, Olja Vori i Nataša Desnica.

Kampanju je u veljači 2013. godine pokrenula Udruga Europa Donna Hrvatska, a već četvrtu godinu zaredom priključio se Solgar – svjetski proizvođač dodataka prehrani.

Tijekom listopada, od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair proizvoda, Solgar će donirati 10 kuna Europi Donni Hrvatska.

Predsjednica Udruge Europa Donna, doc.dr.sc Vesna Ramljak, će održati prigodan govor i objaviti najnovije statističke podatke vezane uz ovu opaku bolest.

Komentiraj