Ante Šimić

HUMANITARNA AKCIJA Žuti kombi sreće, za male i malo veće!

Akcija prikupljanja sredstavaza nabavku kombi vozila

Cilj akcije je nabava kombi vozila za prijevoz djece i mladih s teškoćama u razvoju. Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ bavi se pružanjem pomoći djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom (smetnjama u razvoju). 

Udruga skrbi o velikom broju korisnika s tjelesnim i/ili mentalnim teškoćama, komunikacijskim, senzornim i kombiniranim teškoćama tako da je kombi vozilo neophodno kako bi i dalje mogli pružati pomoć i podršku najosjetljivijim skupinama našeg društva!

Udruga osoba s invaliditetom “Sveti Bartolomej” bavi se pružanjem pomoći djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom (smetnjama u razvoju), bez obzira na njihovu nacionalnu, religioznu i bilo koju drugu pripadnost. Udruga u području svog djelovanja ima poludnevni boravak za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Cilj rada poludnevnog boravka je pružanje stručne rehabilitacije i terapije, osiguravanje usluga boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, prijevoza, te usluga organiziranog provođenja slobodnog vremena za korisnike, integracija u zajednicu i rad s roditeljima. Trenutačno skrbimo o velikom broju korisnika s tjelesnim i/ili mentalnim teškoćama, komunikacijskim i senzornim teškoćama, kombiniranim teškoćama.

Korisnici usluga žive na širokom geografskom području te usluge prijevoza zahtjeva velik broj prijeđenih kilometara svakodnevno kako bi svi dobili potrebne rehabilitacijske usluge. Područje djelovanja Udruge obuhvaća područje grada Knina i okolice, diljem Šibensko-kninske, te Zadarske županije. Kako bi Udruga mogla provoditi svoje usluge izuzetno im je potrebna nabava kombi vozila kao osnovnog sredstva rada.

Prevozeći djecu njihov kombi svakodnevno prijeđe prosječno 300 kilometara, što je s godinama na njemu ostvarilo veliki trag zbog čega je trenutno nepouzdan i u općenito lošem stanju. Veliki broj kilometara koji svakodnevni prelazi doveo je do toga da se vrlo često kvari, te stvara osjećaj velike nepouzdanosti i velike troškove za Udrugu. Trenutno stanje vozila predstavlja velik problem jer djeca ne mogu primiti potrebnu terapiju ukoliko im se ne osigura prijevoz do Udruge.

Račun na koji možete uplatiti donaciju:

Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin
IBAN: HR54 2407 0001 1005 7291 5, OTP banka
OIB: 36106556146 MB:01483641
Za uplate iz inozemstva, devizni racun je: HR82 2407 0001 5003 2725 9

Više informacija na:
022/663-312
[email protected]
www.uosisb-knin.hr

 

Komentiraj