Kod božićnog bora na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu je Forum Mladih SDP-a Zagreba počeo tradicionalnu humanitarnu akciju “Dar pod svaki bor”, kojom već 17. godinu prikupljaju igračke i osnovne potrepštine za djecu u zagrebačkim dječjim domovima i daruju im pred Božić.

Predsjednik Foruma Mladih SDP-a Zagreba Matej Mišić pozvao je građane da donesu nove ili rabljene igračke i higijenske potrepštine jer je to najpotrebnije djeci u domovima.

U subotu i nedjelju, 17. i 18. prosinca od 10 do 18 sati građani svoje darove za djecu mogu donijeti kod velikog bora na Trgu bana Jelačića, a od ponedjeljka 19. prosinca do četvrtka 22. prosinca, od 9 do 19 sati u prostorije SDP-a Zagreb, na prvom katu u Praškoj 2.

Mišić je izrazio nezadovoljstvo što Gradu za mali štand na kojemu na Trgu bana Jelačića skupljaju darove za djecu plaćaju dnevno 100 kuna. “Kada se radi o humanitarnim akcijama i humanitarnim ciljevima treba razmisliti o tome da naknade koje se plaćaju Gradu Zagrebu za štandove budu u primjerenoj razini. Zbog visoke cijene naknade za štand darove za djecu iz domova prikupljamo na Trgu bana Jelačića samo dva dana, a ostale dane bit ćemo u svojim prostorijama u Praškoj ulici”, rekao je Mišić.

Gradski zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i tajnik zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger također je rekao kako je šteta da prema gradskoj oduci mali štandić na kojemu skupljaju poklone za djecu moraju plaćati 100 kuna dnevno, dok je vlasnik Hoto grupe Tomislav Horvatinčić na Cvjetnom trgu zimsku terasu koju je morao ukloniti trebao plaćati 142 kune dnevno. “I sada moramo podsjetiti da u Zagrebu postoje privilegirani pojedinci kojima je dopušteno sve i svi ostali kojima nije dopušteno gotovo ništa”, poručio je Etlinger.

Potpredsjednica zagrebačkog SDP-a Vesna Nađ rekla je da Gradski SDP podržava ovu akciju Foruma mladih SDP-a koja je pokrenuta 2000.

I Živi zid je u subotu na Trgu bana Jelačića provodio akciju. Oni su prolaznicima dijelili kolače, cvijeće “božićne zvijezde “i privjeske za bor. Akciji se pridružio i saborski zastupnik Ivan Pernar.

Komentiraj