Policija je krenula s privođenjem identificiranih izgrednika s utakmica hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj. Prvi navijači privedeni su u Splitu i Šibeniku.

Splitska policija je tijekom vikenda uhitila četvoricu navijača osumnjičenih za ubacivanje baklji u teren i prekid utakmice u St. Etienneu.

Kako Index neslužbeno doznaje, navijači su prepoznati temeljem video zapisa nereda na stadionu te im je određen istražni zatvor. Uhićeni su na kućnim adresama.

Nakon dovršenog višednevnog kriminalističkog istraživanja, šibenski policajci također su pritvorili 28-godišnjaka sa Šibenskog područja. Sumnjiči ga se za izazivanje nereda na stadionu u Saint-Etiennu u Francuskoj, za vrijeme odigravanja utakmice 2. kola skupine D između Hrvatske i Češke (2:2), piše Jutarnji.

U priopćenju PU Šibensko-kninske navodi se kako je 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je poticao i druge hrvatske navijače iz grupe na nasilje.

Tako stoji u službenom policijskom priopćenju. Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije to izrijekom nije željela potvrditi no kazala je kako se mora držati ovako sročenog priopćenja. Jutarnji neslužbeno doznaje da se radi o mladiću iz grupe hrvatskih ‘navijača’ koji su pred kraj utakmice Hrvatska – Češka pri rezultatu 2:1 za Vatrene, na travnjak ubacile na desetke bengalki i topovski udar s namjerom da izazovu prekid utakmice.

Inače, protiv 28-godišnjaka, koji je, prema neslužbenih informacijama pripadnik navijačke skupine Torcida, šibenska Policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Komentiraj