Huić o prijedlogu Nove ljevice: “Najgrublji self-interest koji možeš zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi”

Nova ljevica u subotu je predstavila svoje rješenje rješenje za obnovu potresom oštećenog Zagreba.

Predsjednica Nove Ljevice Ivana Kekin je ustvrdila da je država premrežena ortački, klijentelistički i partijski te da “služi svojima”. Predložila je raspisivanje samodoprinosa što je, kaže, mehanizam iz prošlosti uz koji su se obnavljali gradovi razrušeni potresima – od Dubrovnika, Stona, Banja Luke do Budve i Skoplja – i ti su se gradovi revitalizirali u kratkom roku.

“To je mehanizam solidarnog, ali obveznog izdvajanja 0,5 posto neto plaća 1,5 milijuna zaposlenih građana Hrvatske, čime bi se namaknula gotovo jedna trećina potrebnih sredstava za obnovu potresom pogođenog prostora, i to pod uvjetom sto posto transparentnog upravljanja i trošenja tih sredstava”, rekla je.

Karlovac: Nova ljevica otvorila prvu “knjigu žalbe”. Predlažu i uvođenje samodoprinosa za obnovu

Osnivač udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić na Facebooku je komentirao prijedlog uvođenja samodoprinosa. Njegovu obujavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Politička filozofija salonske ljevice objašnjena u tri-četiri laka koraka:

1. Potres koji je uzdrmao središte Zagreba, ‘razdrmao’ je i stan obitelji Kekin.

2. Mile Kekin u intervjuu kaže kako ih je upravo potres konačno natjerao da uđu u politiku.

3. Oboje pristupaju platformi Možemo, Nova ljevica itd.

4. Možemo se zalaže da država obnovi stanove oštećene u potresu bez imovinskog cenzusa (dakle i onima koji se nikako ne mogu podvesti pod socijalne slučajeve).

5. Ivana Kekin zagovara uvođenje novog poreza kako bi se osigurala obnova stanova oštećenih u potresu.

Dakle, najgrublji i najogoljeniji self-interest koji možeš zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija”, napisao je Huić.

Komentiraj